Fysiotherapeuten: Kijk eens naar andere polis

01-11-2014

Zorgverleners mengen zich actief in de concurrentiestrijd tussen de zorgverzekeraars. Fysiotherapeuten zijn een actie begonnen waarin zij vaste klanten aanvullende verzekeringen aanraden - of juist afraden. Het motto is: 'U krijgt een goede behandeling van uw fysiotherapeut, maar krijgt u die ook van uw zorgverzekeraar?' De therapeuten hopen hun patiënten ervan te overtuigen dat overstappen de moeite waard kan zijn.

 

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het zorgverleners vrijstaat collectief advies te geven over verzekeringen. 'Wel is het zaak dat wie zich verzekert een bredere afweging maakt', aldus een woordvoerder. 'Zo zijn onder meer ook de kwaliteit van de dienstverlening door de verzekeraar van belang en of het een natura- of restitutiepolis betreft.'

 

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland zegt dat er 'niets op tegen' is als zorgaanbieders hun patiënten informeren, 'mits dat correct en binnen de spelregels gebeurt'. De Autoriteit Consument & Markt (ACM), die die spelregels handhaaft, gaat het consumentenadvies van de fysiotherapeutenvereniging nader bestuderen.

 

Lees verder in de Volkskrant (http://www.volkskrant.nl/dossier-zorg/fysiotherapeuten-kijk-eens-naar-andere-polis~a3801332/)