Bekken/heup

Het heupgewricht bestaat uit de heupkop en de heupkom, welke onderdeel is van het bekken en het bovenbeen. Heup- en bekkenklachten komen in alle leeftijden en zowel bij mannen als bij (zwangere) vrouwen voor.

Veel voorkomende bekken- en heupklachten

Bekkenblokkade
Bij een bekkenblokkade is er een verminderde beweeglijkheid in het SI-gewricht.

Bekkeninstabiliteit
Bekkeninstabiliteit is een combinatie van pijn en bewegingsproblemen van het bekken. Bekkeninstabiliteit komt voor bij één tot negen procent van de zwangere vrouwen, maar kan ook bij niet-zwangere vrouwen en mannen voorkomen.

Iliopsoas syndroom
Bij het iliopsoas syndroom zijn de slijmbeurs en/of pees van de iliopsoas spier aangedaan. Dit resulteert in pijn aan de voorzijde van de heup, in de liesregio.

Liesblessure
Een liesblessure is een verrekking of (gedeeltelijke) scheur van één van de adductoren, de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen.

Piriformis syndroom
Het piriformis syndroom is zenuwpijn in de bil die tot in het been kan doorlopen en daarnaast een doof gevoel kan veroorzaken in delen van het been.

Vraag de fysiotherapeut

Wilt u weten waardoor uw hand- of polsklacht wordt veroorzaakt en hoe deze het beste kan worden behandeld? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Fransen.