Elleboog

De elleboog is een zadelgewricht tussen het uiteinde van de bovenarm (de humerus) en de beide beenderen van de onderarm (de radius en de ulna). De arm wordt gebogen en geroteerd door de biceps die aan de voorzijde uit de bovenarm komt,en gestrekt door de triceps aan de achterzijde van de elleboog en bovenarm.
Stevige ligamenten of gewrichtsbanden liggen aan de voor en achterzijde en aan de beide zijkanten van het ellebooggewricht.

Veel voorkomende elleboogklachten

Tenniselleboog
Een tenniselleboog is een overbelastingsletsel van de strekkers van de pols, waarbij de pijn gevoeld wordt ter hoogte van de aanhechting van deze spieren aan de buitenzijde van de elleboog.

Golfelleboog
Bij een golfelleboog is er sprake van een chronische ontsteking van de aanhechting van de buigpezen aan de binnenzijde van de elleboog.

Cubital tunnel syndroom
Bij het cubital tunnel syndroom ligt de ulnaris zenuw beklemd. Dit geeft pijn rond de elleboog, een doof gevoel en verminderde kracht in de vingers.

Vraag de fysiotherapeut

Wilt u weten waardoor uw elleboogklacht wordt veroorzaakt en hoe deze het beste kan worden behandeld? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Fransen.