Behandeling

Eerste afspraak

Uw fysiotherapeut zal u de eerste keer uitgebreid bevragen over uw klachten. In veel gevallen is de fysiotherapeut al door uw arts of specialist geïnformeerd. In andere situaties is het belangrijk dat u zo duidelijk mogelijk aangeeft waar u last van heeft of waar u een beperking voelt. Belangrijk in dit eerste gesprek is vooral om te achterhalen wat de reden is van uw klacht. En natuurlijk ook of het een chronische aandoening betreft of dat er wellicht iets aangepast in de privé- of werksituatie moet worden wil de klacht effectief behandeld kunnen worden.

Behandelplan en therapie

Na afronding van de intake volgt een lichamelijk onderzoek voor exacte duiding en omschrijving van de klacht en het pijnniveau. Eventueel adviseert uw fysiotherapeut nog aanvullende foto’s of wordt uw arts of specialist nogmaals geraadpleegd. Daarna volgt het vaststellen van uw persoonlijk behandelplan en de invulling van de therapie.

Oefenprogramma

Aanvullend op de therapie, meerdere malen per week, kan er een oefenprogramma worden gevolgd in de oefenruimte met specialistische apparatuur. Dit geschiedt onder begeleiding van de fysiotherapeut. De type oefeningen en de oefentijd worden in overleg besproken.