Wat kost fysiotherapie mij in 2024?

Wat fysiotherapie kost, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Een deel betaalt fysiotherapie zelf.

Als u een aanvullende verzekering heeft, zijn er twee situaties. Uw fysiotherapeut heeft wel of geen contract met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide gevallen zit met de kosten.

Situatie A: uw fysiotherapeut heeft wel een contract met uw zorgverzekeraar

Heeft uw fysiotherapeut een contract met uw zorgverzekeraar dan krijgt u na een behandeling geen factuur. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. Dekt uw polis toch niet alle behandelingen, dit is afhankelijk van uw polis, dan ontvangt u een aanvullende nota van uw fysiotherapeut of zorgverzekeraar.

Situatie B: uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar

Heeft uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar dan ontvangt u altijd een factuur voor de behandeling(en) rechtstreeks van de fysiotherapeut. Deze factuur is gebaseerd op de tarievenlijst van uw fysiotherapeut. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar (mits de betreffende behandeling wordt vergoed, dit is afhankelijk van uw polis).